blauwsteenspecialist heeft voor u de volgende artikelen

€ 44,70/m²

Chinese Hardsteen Gevlamd tegels

Chinese hardsteen heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als de Belgische en Oosterse blauwe steen. Deze Chinese "blauwe" steen heeft een iets donkerdere uitstraling. Het hogere dolomietgehalte in de steen kan na verloop van tijd een bruine tint vertonen (door regen en wind) wat deze tegel een sterk landelijk karakter bezorgt. Op gebied van onderhoud en levensduur zijn ze evenwaardig aan de Belgische en Oosterse blauwe steen. De Chinese blauwe steen is donker en egaal in tekening en kleur. Zijn donkerblauw-grijze tint is hierbij typerend. De tegels worden eerst blootgesteld aan een vlam onder een hoek van ongeveer 45°. Door de thermische verandering barsten de oppervlakkige korrels open. Hierdoor verkrijgt het oppervlak van de tegel een redelijk ruwe afwerking met (af en toe) scherpe randen. Om het oppervlak van de tegels terug iets zachter, egaler te doen aanvoelen worden de tegel vervolgens met staalborstels geborsteld. Gevlamde tegels in Chinese hardsteen kunt u gebruiken voor de aanleg van uw terras en zwembad alsook voor uw vloer binnenshuis. Deze tegels zijn beschikbaar vanaf 20x20x2cm tot en met 100x100x3cm. U heeft dus een enorme keuze aan maten en diktes.

Meer informatie »

€ 35,80/ stuk

Chinese Hardsteen Gevlamd zwembadboord

Chinese hardsteen heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als de Belgische en Oosterse blauwe steen. Deze Chinese "blauwe" steen heeft een iets donkerdere uitstraling. Het hogere dolomietgehalte in de steen kan na verloop van tijd een bruine tint vertonen (door regen en wind) wat deze tegel een sterk landelijk karakter bezorgt. Op gebied van onderhoud en levensduur zijn ze evenwaardig aan de Belgische en Oosterse blauwe steen. De Chinese blauwe steen is donker en egaal in tekening en kleur. Zijn donkerblauw-grijze tint is hierbij typerend. De tegels worden eerst blootgesteld aan een vlam onder een hoek van ongeveer 45°. Door de thermische verandering barsten de oppervlakkige korrels open. Hierdoor verkrijgt het oppervlak van de tegel een redelijk ruwe afwerking met (af en toe) scherpe randen. Om het oppervlak van de tegels terug iets zachter, egaler te doen aanvoelen worden de tegel vervolgens met staalborstels geborsteld. Gevlamde zwembadboorden geven een rustiek uiterlijk aan uw zwembad. De mooie tekeningen van deze steen komen door deze techniek goed tot z’n recht. Zo verkrijgt u een authentieke steen die geschikt is als zwembadboord. Zowel hoekboordstenen als rechte boordstenen zijn bij ons beschikbaar.

Meer informatie »

Tegels Gevlamd

Bij een gevlamde afwerking van hardstenen tegels worden deze blootgesteld aan een vlam onder een hoek van ongeveer 45°.
Door de thermische verandering barsten de oppervlakkige korrels open. Hierdoor verkrijgt het oppervlak van de tegel een redelijk ruwe afwerking met (af en toe) scherpe randen.
Om het oppervlak van de tegels terug iets zachter, egaler te doen aanvoelen worden de tegel vervolgens met staalborstels geborsteld.

Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO