blauwsteenspecialist heeft voor u de volgende artikelen

€ 92,48/ m²

Graniet Ash Black Gevlamde Tegels

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. Het korrelig natuurgesteente, hoofdzakelijk samengesteld uit kaliveldspaat, kwarts en glimmer. Het gevolg hiervan is dat iedere plaat uniek is, zo zal er altijd een verschil zijn op basis van tint, kleur, glans, schittering en tekening. Dus elke graniettegel heeft zijn eigen charme en karakter. Granietsteen is heel populair als afwerking van de keuken, maar is ook uitermate geschikt voor andere toepassingen binnen- en buitenshuis. Dit gesteente is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, bestand tegen krassen, uitermate geschikt voor druk belopen plaatsen en is bestand tegen zuren. De granieten tegels worden eerst blootgesteld aan een vlam onder een hoek van ongeveer 45°. Door de thermische verandering barsten de oppervlakkige korrels open. Hierdoor verkrijgt het oppervlak van de natuursteentegel een redelijk ruwe afwerking met (af en toe) scherpe randen. Om het oppervlak van de tegels terug iets zachter en egaler te doen aanvoelen worden de stenen vervolgens met staalborstels geborsteld. De tegels in graniet zijn zeer hard en niet-poreus. Hierdoor kunt u de graniettegels gebruiken voor de aanleg en afwerking van diverse projecten, zoals onder andere vloeren, badkamer, interieurafwerking, terras, gevelbekleding,… De Ash Black graniet gevlamde tegels zijn beschikbaar van 50x50cm tot 100x100cm met een dikte van 2,5cm. Deze soort graniet heeft een heel donkere grijze tot zwarte kleur.

Meer informatie »

€ 52,98/ m²

Graniet Crystal Grey Gevlamde Tegels

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. Het korrelig natuurgesteente, hoofdzakelijk samengesteld uit kaliveldspaat, kwarts en glimmer. Het gevolg hiervan is dat iedere plaat uniek is, zo zal er altijd een verschil zijn op basis van tint, kleur, glans, schittering en tekening. Dus elke graniettegel heeft zijn eigen charme en karakter. Granietsteen is heel populair als afwerking van de keuken, maar is ook uitermate geschikt voor andere toepassingen binnen- en buitenshuis. Dit gesteente is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, bestand tegen krassen, uitermate geschikt voor druk belopen plaatsen en is bestand tegen zuren. De granieten tegels worden eerst blootgesteld aan een vlam onder een hoek van ongeveer 45°. Door de thermische verandering barsten de oppervlakkige korrels open. Hierdoor verkrijgt het oppervlak van de natuursteentegel een redelijk ruwe afwerking met (af en toe) scherpe randen. Om het oppervlak van de tegels terug iets zachter en egaler te doen aanvoelen worden de stenen vervolgens met staalborstels geborsteld. De tegels in graniet zijn zeer hard en niet-poreus. Hierdoor kunt u de graniettegels gebruiken voor de aanleg en afwerking van diverse projecten, zoals onder andere vloeren, badkamer, interieurafwerking, terras, gevelbekleding,… De Crystal Grey graniet gevlamde tegels zijn beschikbaar in formaat 60x60cm en 80x80cm met een dikte van 2,5cm. Deze soort graniet heeft een lichtere blauwgrijze kleur.

Meer informatie »

Graniet gevlamd

Vlammen is een bewerking/afwerking van natuursteen waarbij de graniet wordt blootgesteld aan een vlam onder een hoek van ongeveer 45°. Er treedt een thermische verandering op waarbij de granietsteen, vanzelfsprekend, opwarmt. Door dit proces barsten oppervlakkige korrels open. Dit heeft als resultaat dat het oppervlak van de tegel een ruwe afwerking verkrijgt met (af en toe) scherpe randen. Om deze ruwheid weer weg te werken en dus een zachter en egaler resultaat te bekomen, worden de natuurstenen graniettegel geborsteld met staalborstels.

Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO