Boucharderen is eigenlijk geen afwerking maar een tussenstap in de afwerking van een natuursteen. Eerst wordt de steen gehakt om daarna te boucharderen en vervolgens de steen verder af te werken met beitels of schuurmachines voor een egaal oppervlak te verkrijgen.
Bij het boucharderen wordt de steen gehamerd met een specifieke hamerkop. Deze hamer laat kleine inkepingen achter in het oppervlak van de steen. Dit zorgt voor een ruwer oppervlak. Door deze puntje in de steen verkrijg je witte schakeringen op een donkere achtergrond. Dit effect zorgt voor contrast en maakt elke steen uniek, want geen enkele steen heeft hetzelfde patroon. Er zijn twee soorten technieken: de oude techniek en de fijne techniek. Bij de oude techniek zullen de puntjes verder uit elkaar liggen en zijn de inkepingen dieper. Terwijl bij de fijne techniek de puntjes dichter bij elkaar liggen en de inkepingen minder diep liggen.
Het is een sierafwerking die heel populair is om te gebruiken rondom zwembaden en in klimatenwaar het vaak regent. Dit komt vooral door het ruwer maken van de steen waardoor je meer grip krijgt op het oppervlak ook al is deze nat. Het boucharderen van de steen brengt een luxueuze en stijlvolle look aan de steen.
Uw winkelmandje is leeg.
Persoonlijk advies
Grote stock
Snelle levering
1000 m² showroom
Getrommeld
Natuursteen heeft vele afwerkingsvormen, maar trommelen wordt het meest gebruikt. Trommelen is een... [...]
Gebouchardeerd
Boucharderen is eigenlijk geen afwerking maar een tussenstap in de afwerking van een natuursteen.... [...]
Gezandstraald
Na het zagen van de natuursteen wordt zandstralen toegepast om de steen een iets ruwere look te... [...]
Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO