blauwsteenspecialist heeft bij belgisch de volgende productgroepen

Belgisch

Belgische blauwe hardsteen is een natuursteen die vooral wordt ontgonnen in en rond Zennik in Henegouwen. Deze hardsteen beschikt over enkele opmerkelijke kenmerken waardoor deze steen op enorm veel manieren kan gebruikt worden.
Ten eerste is het zeer slijt- en drukvast. Deze natuursteen gaat in principe eeuwig mee. Kijk maar naar de blauwe hardsteen die gebruikt is in kerken, openbare ruimtes,…

Belgische blauwsteen is helemaal bestand tegen het gure Belgische weer. De hardsteen kan extreme temperatuurswisselingen aan, alsook zure regen en koude.
Ook moet gezegd worden dat deze een solide, niet-poreuze natuursteen is. U kunt met andere woorden deze steen gebruiken om alles mee af te werken. Enkele voorbeelden zijn: zwembaden, badkamers en douches, keuken, vloeren,…

Eens de Belgische blauwe hardsteen geplaatst is, hoeft u er bijna niet meer naar om te kijken. Een onderhoudsbeurt wordt enkel aangeraden drie maanden na de plaatsing en na de winter. Binnenshuis is alleen af en toe een poetsbeurt aangewezen met water en een trekker.

In principe zou u alle vlekken van de steen kunnen verwijderen met enkel wat water. Moest dit niet het geval zijn kunt u altijd een product gebruiken, speciaal voor Belgische blauwe hardsteen.

Deze hardsteen wordt dan ook alleen maar mooier met de jaren. Door de patina wordt ze donker en krijgt ze een grotere beschermlaag.

Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO