blauwsteenspecialist heeft voor u de volgende artikelen

€ 79,50/ m²

Belgische Porfier Middendoor Gezaagd Platine

Platines, kasseien of kinderkopjes zijn natuurstenen die veel mogelijkheden bieden. Vroeger werden ze vooral gebruikt voor wegen te verharden, nu zijn ze vooral populair als basismateriaal voor de aanleg van opritten en terrassen. Hun natuurlijk ruwe oppervalk zorgt voor een rustieke en nostalgische uitstraling. Het reliëf die ontstaat na aanleg benadrukt zijn charme en authenticiteit. Belgische porfier is een regelrechte klassieker in België. De reden hiervoor is dat deze natuursteen over een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid beschikt. Het heeft een enorme schok-, slijt-, druk-, schuur-, en vorstvastheid. Daarnaast is deze ook uitstekend bestand tegen zure regen. Doordat de reserves van deze natuursteen slinken wordt Belgische porfier bijna niet meer ontgonnen. Als vervanging wordt er nieuw leven geblazen in oude, gebruikte stenen door ze middendoor te zagen. Op deze manier kunt u kiezen of ze hun terras of oprit legt met de boven- of onderkant van de doormidden gezaagde porfiersteen. Bij de ene zal men een nieuwe, doch authentieke uitstraling bekomen, bij de andere verkrijgt men een oude en charmante look, alsof deze er al jaren ligt.

Meer informatie »

€ 25,00/ m²

Kavala Stenen

Kavala is een een grijze tot lichtgrijze natuursteensoort uit Griekenland. Binnen bepaalde partijen kan er een lichte bruine tint aanwezig zijn. De flagstones hebben een robuust oppervlak. Natuurlijk kunnen er binnen eenzelfde partij kleurnuances voorkomen. Dit zet het authentieke karakter van de flagstones zoals ze ook wel eens genoemd worden extra in de verf. Je kan flagstones vergelijken met allemaal grote scherven die samen een geheel vormen. Dit laat toe om zelf je patroon te leggen en een bepaalde rust te creëren.

Meer informatie »

€ 20,00/ stuk

Kavala Stenen

Kavala is een een grijze tot lichtgrijze natuursteensoort uit Griekenland. De stapstenen hebben een ruw oppervlak. Natuurlijk kunnen er binnen eenzelfde partij kleurnuances voorkomen. Dit zet het authentieke karakter van de stapstenen extra in de verf. De scherpe hoekjes worden wat afgerond waardoor je een rondere vormt bekomt. Deze stenen zijn vooral geschikt als stapstenen of als decoratief element in je tuin.

Meer informatie »

€ 85,00/ m²

Portugese Graniet Middendoor Gezaagd Platine

Platines, kasseien of kinderkopjes zijn natuurstenen die veel mogelijkheden bieden. Vroeger werden ze vooral gebruikt voor wegen te verharden, nu zijn ze vooral populair als basismateriaal voor de aanleg van opritten en terrassen. Hun natuurlijk ruwe oppervalk zorgt voor een rustieke en nostalgische uitstraling. Het reliëf die ontstaat na aanleg benadrukt zijn charme en authenticiteit. Graniet is een hard stollingsgesteente dat in hoofdzaak kwarts bevat, waardoor deze natuursteen een grote hardheid, vastheid en duurzaamheid heeft. Daarnaast is er ook veldspaat en glimmer aanwezig. Het veldspaat, dat de natuursteen de kleur geeft, is een mineraal dat voorkomt in graniet in verschillende groottes. Het glimmer zorgt ervoor deze natuursteen glinstert bij zonlicht. De Portugese graniet heeft een uitgesproken blauwgrijze kleur en bevat daarnaast ook zwarte kristallen in verschillende groottes. De granietstenen uit Portugal zijn hard, duurzaam, kwalitatief, slijtvast en bestand tegen zure regen. Met andere woorden, een terras of oprit dat aangelegd is met deze steensoort gaat een mensenleven mee.

Meer informatie »

€ 99,50/ m²

Zweedse Graniet Middendoor Gezaagd Platine

Platines, kasseien of kinderkopjes zijn natuurstenen die veel mogelijkheden bieden. Vroeger werden ze vooral gebruikt voor wegen te verharden, nu zijn ze vooral populair als basismateriaal voor de aanleg van opritten en terrassen. Hun natuurlijk ruwe oppervalk zorgt voor een rustieke en nostalgische uitstraling. Het reliëf die ontstaat na aanleg benadrukt zijn charme en authenticiteit. Graniet is een hard stollingsgesteente dat in hoofdzaak kwarts bevat, waardoor deze natuursteen een grote hardheid, vastheid en duurzaamheid heeft. Daarnaast is er ook veldspaat en glimmer aanwezig. Het veldspaat, dat de natuursteen de kleur geeft, is een mineraal dat voorkomt in graniet in verschillende groottes. Het glimmer zorgt ervoor deze natuursteen glinstert bij zonlicht. De Zweedse graniet beschikt over grote kleurschakeringen gaande van grijs tot roze en rood, en is daarmee één van de weinige stenen die zoveel schakeringen heeft. Daarnaast heeft de Zweedse graniet ook zwarte kristallen op de achtergrond, net zoals de Portugese tegenhanger. Zweedse graniet is te herkennen aan een gelijkmatig afgekapte vorm. Veel voorkomende kleuren van de Zweedse granietstenen zijn: blauw, groen, grijsblauw en rood, en meestal wordt er bij de aanleg gebruikt gemaakt van een combinatie van deze kleuren zodat het geheel een warme, rustieke en traditionele uitstraling krijgt.

Meer informatie »

Gezaagde kasseien

Belgische Porfier, en Portugese en Zweedse graniet zijn al jaren bij ons bekend voor onder meer de aanleg van: straten, openbare plaatsen, opritten,… Deze producten hoeven zich niet meer te bewijzen, aangezien zij gelijk staan aan kwaliteit, slijtvastheid, vorstvastheid, hardheid, duurzaamheid, en daarnaast ook nog eens niet-poreus zijn.

Deze natuurstenen vallen in een hogere prijsklasse. De oorzaak hiervan is dat deze kasseien beperkt zijn in aanbod en ook zo goed als eeuwig meegaan. De natuursteen kunt u ook hergebruiken voor andere projecten.

De kasseien in ons aanbod zijn oude, gebruikte stenen die doormidden gezaagd werden. Sommige van deze natuurstenen kasseien werden beschadigd door veelvoudig gebruik en krijgen zo een nieuwe uitstraling. U kunt dan ook zelf kiezen welke kant u naar boven legt, de oude of die nieuwe.

Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO